Concert Leerorkest

Op 17 juni vond het Groot Leerorkest Concert plaats in Het Concertgebouw. Honderden kinderen zongen en speelden de sterren van de hemel samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Boudewijn Jansen. Wat een fantastische ervaring!

(tekst gaat door onder de video)

Er waren veel speciale gasten, topsolisten mezzosopraan Tania Kross en harpist Remy van Kesteren, mooie toespraken van Marco de Souza, Gerdi Verbeet en een speciale videoboodschap van H.M. Koning Máxima. Er werd een lint doorgeknipt door cabaretier Freek de Jonge en zijn vrouw Hella als het officiële startsein van Leerorkest Nederland. Dieuwertje Blok verzorgde met veel liefde en enthousiasme de presentatie. Floris Kortie, eveneens onvermoeibaar ambassadeur van het Leerorkest, was de presentator en moderator tijdens het voorprogramma voor pers en genodigden.

De zaal zat vol met trotse ouders! Aan het concert deden de leerlingen mee van de naschoolse Leerorkesten uit Amsterdam: Wijktalentorkest Bijlmer, Egoli, Indische Buurt, Klein Leerorkest, Nieuw-West, Noord en de Gen-Z Band. In het koor zongen kinderen van meerdere Amsterdamse Leerorkest-scholen. Ook deden kinderen mee van Nieuw Vocaal Amsterdam, de vaste kinderkoor-partner van Nationale Opera & Ballet, en de kinderen van het eerste gezamenlijke  ‘Leerkoor’. In samenwerking met Nieuw Vocaal wordt tegenwoordig een ‘Leerkoor’ voor kinderen aangeboden op meerdere locaties in Amsterdam.

De Freek en Hella de Jonge Stichting sponsort het Leerorkest. Tijdens het concert werd onder andere Va Pensiero uit Nabucco van Verdi uitgevoerd. Freek schreef hiervoor de tekst.

(Foto’s: Melle Meivogel)