Filmvertoning op Internationale Vrouwendag 8 maart, Haarlem

Hella put met haar documentaire uit haar eigen ervaringen. Ze kwam door haar eigen hartproblemen in contact met de, onlangs tot invloedrijkste vrouw van Nederland uitgeroepen, cardiologe Angela Maas en haar collega, de op leefstijl gerichte Janneke Wittekoek. Waarom Hella’s film nu? Ooit wees Aletta Jacobs op de fysieke verschillen tussen man en vrouw. 100 jaar later blijkt dat de diagnose en therapie bij hartfalen bij de vrouw nog steeds is gebaseerd op onderzoek bij mannen. 

‘De slag om het vrouwenhart’ gaat specifiek in op wat de gevolgen van deze eenzijdige benadering kunnen zijn voor een vrouw met een hartprobleem. Aan de hand van gesprekken met ervaringsdeskundigen en hartspecialisten probeert Hella de Jonge een weg te vinden naar een noodzakelijke cultuuromslag in een door mannen gedomineerd gebied. Het aangrijpende verhaal van Kitty Trepels-van Mil vormt een rode draad door deze urgente documentaire.

Na afloop van de vertoning zijn cardiologen dr. Raymond Tukkie en Janneke Witttekoek én Hella de Jonge aanwezig voor een nagesprek in de zaal. Haar man Freek de Jonge zal het gesprek begeleiden. 

Klik hier voor kaarten via de Philharmonie Haarlem.

Het Haarlem Dagblad besteedt er ook aandacht aan:
https://www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20200305_18737611/documentaire-de-slag-om-het-vrouwenhart-van-hella-de-jonge-in-philharmonie