Hella en Freek bij Cultuur in Actie

Het is hard nodig ​dat de makers hun stem verheffen en opstaan voor cultuur.  Op 3 juni werden Hella en Freek in De Fabrique (Utrecht) geïnterviewd voor de marathonweek Cultuur in Actie.

Cultuur in Actie! is een ketendemonstratie van 30 mei t/m 5 juni 2020 van 10.00-22.00 uur waarmee aandacht wordt gevraagd voor het belang van de culturele sector.

Kunstenaars, artiesten, culturele bedrijven en organisaties, zzp-ers en vele anderen die direct of indirect werkzaam zijn in de culturele sector missen nu inkomsten. Helaas zijn de steunmaatregelen van het kabinet onvoldoende. Daarom komt de cultuursector in actie! Het doel is: bredere financiële ondersteuning vanuit de politiek én zorgen voor bewustwording dat cultuur geen vrije tijd is, maar van levensbelang.

Omdat het niet mogelijk is om met z’n allen kunnen verzamelen op het Malieveld, gaat het zo: zeven dagen lang, 12 uur per dag, verzamelt de organisatie geluiden die samen één luide stem vormen. De stem die opkomt voor de cultuur in ons land.